Witte, paarse of groene asperges kopen?

Er zijn 3 soorten asperge; witte, groene en paarse. In Nederland worden voornamelijk witte asperges verkocht (en geteeld). Slechts 3% van de aspergeteelt in Nederland bestaat uit groene asperges. Paarse asperges worden op zeer kleine schaal geteeld en verkocht. De paarse asperge kun je prima rauw eten! Het hoge suikergehalte maakt deze asperge erg geschikt om te eten in een frisse salade. 

Verse asperges kopen in Limburg? Kom naar Smeets in Wessem!

Ben je benieuwd wat het verschil is tussen witte, groene en paarse asperges? Witte asperges groeien in de grond, in een aspergebed, zodat ze niet in aanraking komen met zonlicht. De groene en paarse asperges groeien boven de grond. Een ander verschil is dat je witte asperges goed moet schillen, van groene en paarse asperges hoef je alleen het onderste stukje af te snijden. Heb je dikke groene asperges? Dan hoef je alleen de onderste helft te schillen. 

De asperges bij Smeets in Wessem kunt u ook gratis laten schillen. De asperges zijn al voorgeschild of schillen we voor u ter plekke. Snel en gemakkelijk, zo hoeft u dit bij thuiskomst niet meer te doen!