Kerstboom kopen in Limburg aan de A2

Elk jaar, vanaf 1 december, kunt u bij ons de mooiste kerstbomen vinden. Wij verkopen Servische spar en Nordmannspar, grotendeels uit eigen kweek. Verder hebben we kleinere aantallen koreana, glauca en conica. Maten variëren van 50cm tot 500cm, deels met en deels zonder kluit. Uw kerstboom wordt gratis in een net verpakt zodat deze makkelijk door uzelf mee te nemen is. Bezorging is ook mogelijk. 

 

 

 

 

De Abies Nordmannia
De Abies nordmannia is het neusje van de zalm. Deze boom is afkomstig van de Kaukasus en Noord-Oost Turkije. Deze spar heeft mooie, dikke, donkergroene naalden en een zeer mooie vorm. De zachte naalden, die niet prikken, vallen niet uit en heel belangrijk: zij veroorzaken ook geen prikkelende irritatie! De Nordmann heeft stevige, dikke takken, zodat je zonder probleem zwaardere kerstbollen en versieringen in je boom kan hangen. Het nadeel van de trage groei is dat deze boom iets hoger in prijs uitvalt dan de gewone kerstboom.

 

 

De Abies Koreana
De Abies Koreana is van dezelfde familie als de Nordmanniana. De voordelen van deze boom zijn gelijklopend met zijn Nordmannspar. De Koreana heeft een slanke vorm en korte, zachte naalden. De onderkant van de naalden hebben een zilverachtige kleur, en de knoppen hebben een blinkend uitzicht. Het voordeel van deze slanke boom is dat hij minder plaats inneemt in de woning. De prijs van deze trage groeier ligt in dezelfde orde als van de Nordmannspar.

 

 

De Picea Omorika
De Picea Omorika, of ook de Servische spar genoemd, is gekenmerkt door zijn zilverachtige kleur, die te wijten is aan de witte onderzijde van de naalden. Hij heeft een slankere groei dan die van de gewone spar. De van nature zilverachtige kleur van de Servische spar zorgt ervoor dat hij even geraffineerd als de originele kerstboom is. Deze blauwe spar heeft ook iets minder naaldafval of de gewone kerstboom.

 

 

 

 

De Picea Albertiana en Picea Glauca
De dwergspar, Picea albertiana ‘Conica’ en Picea glauca ‘Conica’, zijn kegelormige sparren en springen in het oog door hun kleine formaat. Ze worden daarom ook tafelboompjes genoemd. Ze doen uitstekend dienst op plaatsen waar weinig ruimte is, bv. een klein balkom of een tafel. Ze laten zich even goed opsmukken als grote bomen en brengen dezelfde kerstsfeer en -geur in huis. Een voordeel is dat u ze probleemloos in de tuin of in een bloembak kunt overplanten na de kerstperiode. De uitval is nul procent. Ze hebben alle eigenschappen van een grotere kerstboom en moeten op dezelfde manier verzorgd worden.