Geschilde asperges kopen in Limburg aan de A2

Asperge ‘Koningin der Groente’
Asparagus officinalis, zoals de asperge officieel heet, komt voor in de gematigde klimaten van Europa, Azië, Afrika en Noord Amerika. 

Asperges wordt vermeerderd door middel van zaad. Dit gebeurt bij het zaadveredelingsbedrijf. Dit zaad wordt bij de plantenkweker gezaaid in rijen waar de planten 1 of 2 jaar kunnen groeien. Deze planten worden daarna gerooid en geselecteerd op gewicht. 

Hierna komen de planten pas bij ons terecht, waar ze in 20cm diepe sleuven worden geplant. Pas in het 2e jaar wordt er voor het eerst een beetje van geoogst. Sterk loof is van groot belang bij aspergeplanten. Hiermee worden namelijk de groeistoffen opgevangen die nodig zijn voor een goede groei in het komende seizoen.

Meer weten over onze geschilde asperges? Lees dan verder!

Terwijl u wacht schillen we de asperges gratis voor u. Snel en gemakkelijk!


Geschilde asperges kopen in Limburg, direct aan de A2
U kunt onze geschilde asperges kopen in Wessem (Limburg). Onze winkel waar u de verse asperges kunt kopen ligt direct aan de A2, waardoor we vanuit alle richtingen goed bereikbaar zijn. Onze asperges komen rechtstreeks van het land. Verser krijgt u de asperges dus niet! 

Wilt u snel en gratis asperges laten schillen? Wij schillen deze ter plekke voor u, terwijl u wacht, met onze schilmachine. Zo beschikt u snel over uw gratis geschilde asperges.

Bent u een weekendje weg in Limburg of een dagje fietsen in Limburg, schroom dan niet om langs te komen om onze overheerlijke, verse én gratis geschilde asperges te kopen! Zo heeft u bij thuiskomst nog een lekkere herinnering aan uw bezoek aan Limburg!

De oogst
In het voorjaar begint de asperges te groeien als de juiste grondtemperatuur bereikt is. De jonge scheuten groeien dan omhoog en worden geoogst net voordat onder de grond vandaan komen. Het oogsten van asperges gebeurt 7 dagen per week.

Dit oogsten wordt gedaan met een speciaal asperge steekmes. Komen de scheuten boven de grond uit dan kleuren deze eerst roze/blauw en dan groen. Dit gebeurt al in enkele uren onder invloed van zonlicht. 

Is de asperge eenmaal geoogst dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk in koud water onder te dompelen. Hierdoor koelt de stengel af en word er voorkomen dat deze nog roze na verkleurt.

Sorteren en verpakken
Komen de asperges van het veld binnen dan worden deze wederom van vers water voorzien en in de koelcel minimaal 6 uur gekoeld tot 3 graden Celsius. 

Hierna word de asperge gewassen, afgesneden, gesorteerd op de juiste dikte, lengte uiterlijke eigenschappen. Iedere sortering heeft zijn eigen kenmerken en zijn eigen verpakkingseisen. Als de asperges in de juiste verpakking is gedaan, worden ze in de koelcel bewaard tot ze op transport gaan naar Veiling Zon.

Zijn asperges gezond?
Asperges zijn behalve de heerlijke smaak ook erg gezond. Al in de oudheid werd er vanuit gegaan dat asperges een geneeskrachtige werking hebben. Het werkt bloedzuiverend en vochtafdrijvend. Tevens is asperges erg geschikt voor een afslank dieet, er is geen enkele groente bekend die zo weinig calorieënen zoveel vitaminenen andere voedingsstoffen bevat dan asperge.

Voedingswaarde asperges per 100 gram: 
KJ 88 
Kcal 21 
Eiwit 2 gr. 
Koolhydraten 10 mgr. 
Calcium 20 mgr. 
IJzer 1 mgr. 
Natrium 5 mgr. 
Vitamine C 20 mgr