De lekkerste asperges koop je bij Smeets!

Het aspergeseizoen is weer begonnen en Pasen staat weer bijna voor de deur. Wil je lekkere, verse asperges kopen? Kom dan snel naar onze winkel in Wessem, direct aan de A2!

Wanneer begint het aspergeseizoen?

De tweede dinsdag in april is traditioneel de opening van het Nederlandse aspergeseizoen. Het aspergeseizoen eindigt ieder jaar (officieel) weer op 24 juni, de dag van Sint Jan. Tijdens het aspergeseizoen kan je heerlijke witte asperges kopen van Limburgse bodem. De plant moet vanaf dan weer op sterkte komen zodat de oogst voor volgend seizoen ook weer asperges te kunnen produceren.

Verschil witte en groene asperges?

Witte asperges groeien onder de grond, in het donker, en zijn daarom ook wit. De smaak verschilt: witte asperges smaken zachter en fijner dan groene asperges. De groene asperges worden bovengronds geteeld en kleuren groen onder invloed van licht. Ze hoeven minder lang te koken dan de witte asperges en smaken sterker en pittiger.

Kom eens langs in onze winkel in Wessem. Bij ons kunt u verse asperges kopen, maar wij hebben ook vele andere verse producten zoals blauwe bessen, aardbeien en nog veel meer. Wij schillen de asperges gratis voor u, zodat u dit thuis niet meer hoeft te doen. Snel en gemakkelijk!

Wij zien u graag terug op de Lange Beemdens 31 in Wessem (tegenover ‘Tenniscenter Wessem’).